Openbare Verlichting Prinsenbeek.

Openbare Verlichting Heikantsestraat, Prinsenbeek

Nijkamp voert een project uit voor de installatie van lichtmasten en grondspots langs de Heikantsestraat te Prinsenbeek. Dit project omvat de plaatsing van 8 lichtmasten met armaturen en 4 grondspots, allen werkend op zonne-energie.

Opdrachtgever: Alex Helmer B.V.

Omgeving:
Het project omvat de installatie van lichtmasten en grondspots langs de Heikantsestraat te Prinsenbeek.

Samen Groots:
Nijkamp werkt nauw samen met verschillende leveranciers, waaronder ElektroHolland en Industrielicht B.V., om hoogwaardige armaturen en grondspots te installeren die op zonne-energie werken.

Het project omvat de installatie van de SML Hybride, een verlichtingssysteem dat primair op zonne-energie werkt, maar met een back-up via het net om te compenseren voor onvoldoende laden van de batterijen tijdens donkere winterdagen.

De 18W LED-uitvoering levert circa 2160 lm, met een montagehoogte van 6 meter en een lichtkleur van 3500K, wat zorgt voor een niet-agressieve verlichting met minimaal lichtvervuiling.

Een ‘smart’ regeling is geïntegreerd in het verlichtingssysteem, waardoor het vermogen wordt verminderd tot 10% in een spaarstand en automatisch wordt ingeschakeld bij natuurlijke duisternis, met uitschakeling wanneer voldoende licht aanwezig is.

Bewegingssensoren (PIR) activeren de volledige capaciteit voor een korte periode, wat zorgt voor extra veiligheid in bijvoorbeeld brandgangen en paden.

Tijdspad: De installatie van de lichtmasten en grondspots heeft plaatsgevonden op 7 maart.