Vernieuwen warmteleidingen Vlasmarktbrug Rotterdam.

Vernieuwen warmteleidingen Vlasmarktbrug Rotterdam

De Vlasmarktbrug ligt in een van de drukste winkelstraten van Rotterdam; de Hoogstraat. In opdracht van Eneco zorgden wij voor de vernieuwing van de warmteleidingen in de brug. Tijdens het project maakten we, vanwege beperkte ruimte en complexiteit, gebruik van Lebit isolatie, een bijzondere, bewezen techniek die niet vaak meer gebruikt wordt.

Opdrachtgever:
Eneco

Omgeving:
Vlasmarktbrug, centrum Rotterdam

Samen Groots:
Op basis van voorwaartse ketenintegratie zijn we voor Eneco aan het werk gegaan. Wij verzorgden het project van ontwerp, tot vergunning en uitvoer. Opdracht was om de verouderde DN350 stalen warmteleidingen te vervangen.

We hebben in samenwerking met onze partners een gedegen ontwerp opgesteld, rekening houdend met omgevingsbeperkingen en de vereiste leidingcapaciteit. Vanwege de beperkte ruimte in de betonnen bakken, die geen mogelijkheid gaf voor grotere diameters, kozen we voor de bewezen Lebit isolatietechniek.

Om spanningen in het leidingwerk te minimaliseren, hebben we boorpalen en betonnen funderingsplaten geïnstalleerd aan de brugovergangen naar de ondergrond.

Vanwege de complexe aard van dit project, met specifieke aandacht voor de leidingdiameter en de locatie binnen een waterstaatswerk, is het volledig onder toezicht van de NoBo ontworpen en uitgevoerd.

Het nieuwe leidingwerk, inclusief geleidepunten, is getest en in bedrijf gesteld. Vervolgens hebben we de betonnen bakken afgewerkt met Lebit en afgedekt met een betonnen deksel. De Vlasmarktbrug is zorgvuldig gerestaureerd, inclusief het opnieuw aanbrengen van natuurstenen bestrating over het gehele tracé.

De drukke centrumlocatie en de complexiteit maakte het een uitdagend project. Maar dankzij een helder plan en goede samenwerking is het project succesvol afgerond.

Tijdspad:

Voorbereiding 2022, uitvoer juni t/m september 2023

Vlasmarktbrug Rotterdam Lebit
Vlasmarktbrug Rotterdam Header