Energietechniek.

Groots in duurzame energiedistributie.

Energiedistributie waarbij energie- en kostenbesparingen voor onze opdrachtgevers en hun eindgebruikers voorop staan. Dat zien wij als de energiedistributie van de toekomst.

Samen gaan we voor grootse totaaloplossingen. We hebben dan ook uitgebreide ervaring met elk aspect van duurzame energiedistributie. Van een kabel en leidinginfrastructuur tot een ultramodern glasvezelnet en van huisaansluitingen tot transportleidingen. Bij Nijkamp ontwerpen, realiseren en onderhouden we complete energieoplossingen voor gas, water, elektra en datanetten.

Lees meer

Openbare verlichting die energie-efficiëntie en veiligheid stimuleert. Daar gaan we voor bij Nijkamp. Samen met (semi)-overheden, aannemers en bedrijven focussen we ons op het veiliger, slimmer, duurzamer en innovatiever maken van de openbare ruimte. Grootse projecten met maximale impact op maatschappij en milieu.

Onze ervaring vormt de basis voor het succes van openbare verlichtingsprojecten. Want bij Nijkamp gaan we een stap verder. We voeren niet alleen uit, maar denken ook mee bij nieuwe projecten. Wij zorgen dat er licht is – op het juiste moment, op de juiste plek in de juiste hoeveelheid. Dat maakt ons dé specialist in (openbare) verlichting. Daarbij stellen we verbeteringen voor, onder andere op het gebied van duurzaamheid en veiligheid. Moeten we niet kiezen voor dynamisch openbare verlichting, waarbij het verlichtingsniveau wordt afgestemd op het gebruik? Wij brengen gedimde verlichting aan als dit de veiligheid niet beïnvloedt en laten lampen alleen oplichten wanneer nodig. Bijvoorbeeld op drukke tijden of als er een fietser langskomt.

Lees minder

Totaaloplossing voor openbare verlichting.

Wij denken groots. Daarom houden we altijd het grotere geheel in het oog. Bij zowel het ontwerp, de installatie, het onderhoud en beheer van verlichting. Bij Nijkamp bieden we een compleet dienstenpakket voor elke projectfase. Zo zijn we in staat om de perfecte totaaloplossing voor openbare verlichting te realiseren. Verlichtingsoplossingen die uitblinken in energie-efficiëntie en veiligheid. Daarbij regelen we alles, bij nieuwbouw en bij renovatieprojecten. Van de reparatie van lichtmasten en het verhelpen van storingen tot het opstellen van een compleet lichtplan. Maar we zijn ook ervaren in standaard werkzaamheden rond de aanleg van openbare verlichting en kleinschalige projecten.

Lees meer

Veiligheid en energie-efficiëntie voorop.

Energie-efficiëntie en veiligheid is altijd ons doel. Dat vereist ook efficiency in de planning. Daarom plannen we alle werkzaamheden bij voorkeur in één arbeidsgang.

Verlichting zorgt voor veiligheid. Op straat, op bedrijventerreinen en in gevaarlijke tunnels. Het maakt weggebruikers zichtbaar en geeft een gerust gevoel. Daarom gaan wij bij onze verlichtingsoplossingen altijd voor maximale verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Door verlichting te plaatsen op locaties waar dat het meeste effect heeft, zoals donkere passages, uitgaansgebieden en onoverzichtelijke splitsingen.

Duurzaamheid. Dat klinkt door in alles wat we doen. Daarom zetten wij bij onze verlichtingsoplossingen in op maximale energie-efficiëntie. Bijvoorbeeld door energieslurpende lampen te vervangen door LED en dynamische verlichting toe te passen: alleen licht op het moment dat dit nodig is. Sensoren vormen de basis voor deze slimme verlichting. Deze detecteren of er een fietser, voetganger of auto in de buurt is.

Lees minder

Groots in verkeersregelsystemen.

Ontzorgen. Dat is ons voornaamste doel en essentieel onderdeel van onze totaaloplossingen voor verkeersregelsystemen. Alleen door onze opdrachtgevers op alle fronten te ondersteunen, kunnen we daadwerkelijk grootse totaaloplossingen realiseren.

Bij Nijkamp ontzorgen we opdrachtgevers van A tot Z. Van de aanleg en ombouw tot vervanging en onderhoud. Hoe eerder wij bij een project betrokken zijn, hoe groter de winst op het vlak van duurzaamheid, investeringen en veiligheid.

Lees meer

Om grootse totaaloplossingen te realiseren, leveren wij de volgende diensten:

  • Aanbrengen van moderne en energiezuinige installaties met ledverlichting
  • Plaatsen en inregelen van verkeersregelsystemen: aanbrengen en monteren van masten, lantaarns en verkeersregelkasten
  • Meten en registreren van storingen
  • Afregelen en slijpen (of herslijpen) van detectielussen
  • Civiele werkzaamheden bij vervanging van de bekabeling.

Lees minder

Verkeersregelsystemen