Installatietechniek.

Groots in energiezuinige installatieoplossingen.

Maximale energie-efficiëntie. Daar richten wij ons op. Hoe beter alle facetten van een totaaloplossing in elkaar grijpen, hoe hoger de opbrengsten. Dat beseffen we bij Nijkamp als geen ander. Daarom bieden wij opdrachtgevers alles om een grootse totaaloplossing te realiseren.

Lees meer

Alles voor grootse energie-efficiëntie vind je bij Nijkamp. Van advies tot ontwerp en engineering. Zo kun je ons op het vlak van regelinstallaties voor warmtedistributie in gebouwen inschakelen voor:

 • het bouwen, renoveren en monteren van regelinstallaties voor warmtedistributie (aflever- onder- en verdeelstations)
 • advies over ontwerp en aanleg van warmte-koude systemen
 • het ontwerpen en aanleggen van inpandige leiding- en kabelnetten voor laag- en hoogbouw (warmte, koude, cai, elektra, gas en water)

Lees minder

Gaslekdichting: innovatie met Polyfill.

Waar mogelijk gebruiken wij innovatieve technieken. Dat doen we ook bij het oplossen van gaslekkage, een veelvoorkomend probleem in oudere appartementen en flats. Door onze Polyfill-methode kunnen wij de overlast tot een minimum beperken. Snelle, efficiënte en vooral duurzame gaslekdichting.

Lees meer

Onze complete aanpak staat garant voor grootse resultaten: minimale hinder voor bewoners van de appartementen en na slechts enkele uren zijn de leidingen weer veilig te gebruiken.

Vragen over onze totaaloplossingen en diensten voor gaslekdichting? Neem contact op met onze experts in gaslekdichting

Lees minder

Hoogbouw: totaaloplossingen voor inpandige leiding- en kabelnetten.

Bij Nijkamp zijn we groots in energie-efficiëntie dankzij onze totaaloplossingen. Dat betekent dat we ook oog hebben voor de belangen van energieb edrijven. Zo ontzorgen we energiebedrijven met de aanleg van inpandige leiding- en kabelnetten voor appartementen, kantoorgebouwen en bedrijfsverzamelgebouwen.

Lees meer

Samenwerking is cruciaal om grootse resultaten te boeken. Daarom werken we nauw samen met gebouwbeheerders bij de aanleg van netten voor warmtedistributie, glasvezel/centrale antenne installaties (cai), elektra, gas en water. Daarbij coördineren wij alle bouwtechnische aspecten in samenwerking met de bouwkundige aannemer en we:

 • Denken mee in het voortraject
 • Ontwerpen de praktische indeling van de netten
 • Zorgen dat specialisten de leiding- en kabelnetten leggen
 • Testen en stellen de leidingen in bedrijf

Wij leveren maatwerk voor het complete net, vanaf de aansluitleidingen tot aan de meters. Daarnaast werken wij aan grote meteropstellingen voor de bemetering van water en gas.

Lees minder

Regelinstallaties voor warmtedistributie.

Als totaalleverancier zijn we op de hoogte van alle actuele regelgeving. Alleen door rekening te houden met wet- en regelgeving, kun je warmtedistributie echt toekomstbestendig maken. En grootse resultaten boeken op het gebied van besparing en duurzaamheid.

Lees meer

Wij ontwerpen, realiseren en onderhouden warmteregelstations en onderstations – veelvoorkomende energieoplossingen bij grote gebouwen zoals musea en appartementencomplexen. De sleutel tot energie-efficiëntie, CO2-reductie en een aangename leeftemperatuur. Bovendien speel je met een regelsysteem in op veranderende externe en interne invloeden. Bij de aanleg van regelsystemen, staat bij Nijkamp de functionaliteit en toegankelijkheid voorop.

Van advies en aanleg tot controle.

Wat is de meerwaarde van een gebouwbeheersysteem? Een kritische blik is essentieel om grootse totaaloplossingen te bouwen. Zeker als het gaat om duurzaamheid en lange termijn besparingen. Daarom kijken we bij Nijkamp verder dan het hier en nu.

Wij maken altijd een zorgvuldige afweging over het gebouwbeheersysteem – bij elk bestaand en nieuw gebouw dat verschillende functies heeft. Dat doen we in nauw overleg met de opdrachtgever.

De aanleg van warmtedistributiesystemen is een specialisme. Bij dergelijke projecten doorlopen onze experts vijf fasen:

 1. Oriëntatie – voordat onze specialisten aan de slag gaan, stemmen wij diverse technische zaken nauwkeurig af met de wensen van de opdrachtgever.
 2. Ontwerpinstallatie – vanuit deze intake beginnen wij met het ontwerpen van de gehele installatie.
 3. Proefinstallatie – aan de hand van een concrete bouwtekening maken onze vakmensen een volledige prefab-opstelling in de werkplaats. Is deze proefinstallatie gecontroleerd en getest? Dan transporteren wij de gehele opstelling naar de uiteindelijke bestemming.
 4. Montage ­– onze gecertificeerde werktuigbouwkundige medewerkers monteren de installatie.
 5. Controle – na montage voltooien elektrotechnische vaklieden de opdracht. Zij voeren de laatste controles en testen uit. Daarna kan de regelkamer in gebruik genomen worden.

Lees minder