Leerlingen krijgen kijkje achter de schermen.

Samen Groots: De techneuten van de toekomst krijgen een kijkje achter de schermen in Zwijndrecht.

Alle tweedejaars leerlingen die het vak techniek volgen aan het Loket Zwijndrechtse Waard, kwamen op 31 januari en 5 februari langs voor een kijkje achter de schermen. Op dit moment zijn we, in opdracht van HVC, bezig met de aanleg van het warmtenet in Zwijndrecht. Specifiek aan de Surinamestraat in Kort Ambacht.

De leerlingen hebben de opdracht gekregen een duurzaam huis of appartement te ontwerpen. Een aansluiting op het warmtenet is één van de manieren om een woning duurzaam te verwarmen.

Er werd gestart met een presentatie met uitleg en video’s over de aanleg en werking van een warmtenet, daarna was het tijd voor het echte werk; De leerlingen kwamen langs aan de Surinamestraat om ons werk van dichtbij te bekijken en te zien hoe het aanleggen van zo’n warmtenet in zijn werk gaat. Ze namen een kijkje op de plek waar de leidingen de grond in gaan

Remy van Leeuwen, hoofduitvoerder warmte bij Nijkamp: “𝙃𝙚𝙩 𝙞𝙨 𝙤𝙣𝙩𝙯𝙚𝙩𝙩𝙚𝙣𝙙 𝙡𝙚𝙪𝙠 𝙤𝙢 𝙙𝙚𝙯𝙚 ‘𝙩𝙚𝙘𝙝𝙣𝙚𝙪𝙩𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙩𝙤𝙚𝙠𝙤𝙢𝙨𝙩’ 𝙞𝙚𝙩𝙨 𝙩𝙚 𝙫𝙚𝙧𝙩𝙚𝙡𝙡𝙚𝙣 𝙤𝙫𝙚𝙧 𝙤𝙣𝙨 𝙢𝙤𝙤𝙞𝙚 𝙫𝙖𝙠. 𝙀𝙣 𝙝𝙤𝙥𝙚𝙡𝙞𝙟𝙠 𝙙𝙧𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙙𝙞𝙩 𝙨𝙤𝙤𝙧𝙩 𝙙𝙖𝙜𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙖𝙖𝙣 𝙝𝙚𝙩 𝙚𝙣𝙩𝙝𝙤𝙪𝙨𝙞𝙖𝙨𝙢𝙚 𝙚𝙣 𝙙𝙚 𝙠𝙚𝙪𝙯𝙚 𝙫𝙤𝙤𝙧 𝙚𝙚𝙣 𝙗𝙖𝙖𝙣 𝙞𝙣 𝙙𝙚 𝙩𝙚𝙘𝙝𝙣𝙞𝙚𝙠. 𝘿𝙖𝙖𝙧 𝙠𝙪𝙣𝙣𝙚𝙣 𝙬𝙚, 𝙯𝙚𝙠𝙚𝙧 𝙢𝙚𝙩 𝙙𝙚 𝙚𝙣𝙚𝙧𝙜𝙞𝙚𝙩𝙧𝙖𝙣𝙨𝙞𝙩𝙞𝙚, 𝙣𝙤𝙜 𝙫𝙚𝙚𝙡 𝙜𝙤𝙚𝙙𝙚 𝙢𝙚𝙣𝙨𝙚𝙣 𝙗𝙞𝙟 𝙜𝙚𝙗𝙧𝙪𝙞𝙠𝙚𝙣 𝙤𝙢 𝙖𝙡 𝙝𝙚𝙩 𝙬𝙚𝙧𝙠 𝙜𝙚𝙙𝙖𝙖𝙣 𝙩𝙚 𝙠𝙧𝙞𝙟𝙜𝙚𝙣.”

Heidi van der Welle, adviseur duurzaamheidseducatie is vanuit de Gemeente Zwijndrecht betrokken bij deze rondleiding: “𝙅𝙤𝙣𝙜𝙚𝙧𝙚𝙣 𝙯𝙞𝙟𝙣 𝙤𝙣𝙯𝙚 𝙩𝙤𝙚𝙠𝙤𝙢𝙨𝙩 𝙚𝙣 𝙖𝙡𝙨 𝙜𝙚𝙢𝙚𝙚𝙣𝙩𝙚 𝙫𝙞𝙣𝙙𝙚𝙣 𝙬𝙚 𝙝𝙚𝙩 𝙗𝙚𝙡𝙖𝙣𝙜𝙧𝙞𝙟𝙠 𝙙𝙖𝙩 𝙯𝙚 𝙯𝙞𝙘𝙝 𝙗𝙚𝙬𝙪𝙨𝙩 𝙬𝙤𝙧𝙙𝙚𝙣 𝙫𝙖𝙣 𝙙𝙪𝙪𝙧𝙯𝙖𝙖𝙢𝙝𝙚𝙞𝙙 𝙚𝙣 𝙝𝙤𝙚 𝙟𝙚 𝙙𝙖𝙖𝙧𝙢𝙚𝙚 𝙖𝙖𝙣 𝙙𝙚 𝙨𝙡𝙖𝙜 𝙠𝙪𝙣𝙩.”

Wij wensen de leerlingen veel succes met hun project!