Veilig werken met hein.

Hein zorgt voor veilig werken bij Nijkamp

Toen hij kennismaakte met hein, voelde Mohammed Abbadi meteen: dit kan het veiligheidsbewustzijn in ons bedrijf vergroten. De Veiligheidscommissie vond dat ook, waardoor we tijdens de bouwvaksluiting luisterden naar het zwembadverhaal van trainer Jules. “Met hein wordt veiligheid heel leuk”, aldus onze Operationeel Directeur.

"Met hein in ons achterhoofd gaan we bewustere keuzes maken"

Een veiligheidsprogramma dat niet over veiligheid gaat, zo kun je het programma van hein het beste omschrijven. Het programma is bedoeld om mensen anders te laten kijken naar hun gedrag en dat van hun collega’s. In gesprek gaan over dit gedrag zorgt voor nieuwe inzichten. Deze bewustwording is het begin van een prettige veiligheidscultuur binnen een organisatie.

Zonder veiligheid, geen kwaliteit. Onze mensen – en hun kennis en ervaring – zijn ons grootste kapitaal. Daarom staat bij Nijkamp de veiligheid van onze medewerkers voorop. Met het programma van hein worden er volgens operationeel directeur Mohammed Abbadi bewustere keuzes gemaakt.

In het veiligheidsprogramma wordt ingegaan op de dilemma’s die zich in je hoofd kunnen afspelen bij onveilige situaties; guus is de stem die je vertelt dat de risico’s wel meevallen, het best een keertje zonder trap kan of dat je je collega beter niet aanspreekt om discussie te voorkomen. Hein is de stem die je vertelt dat het verstandiger is om toch die trap te pakken of je collega toch aan te spreken op onveilig handelen. “We moeten vaker naar onze hein luisteren en daar worden we ons met dit programma bewust van”

In een interview voor veiligheidsprogramma ‘hein’ vertelt Mohammed Abbadi meer over de keuze van Nijkamp voor dit programma en waarom dit voor ons zo effectief is.

Lees hier het volledige interview

hein en guus nijkamp
hein en guus nijkamp
hein en guus nijkamp
hein en guus nijkamp