De Wet Collectieve Warmte is een belangrijke stap in de verduurzaming van Nederland. Dit wetsvoorstel, dat naar verwachting in 2025 door de kamer zal worden behandeld, richt zich op het verduurzamen van warmtesystemen, zoals warmtenetten. Het doel is simpel: betrouwbare, betaalbare en duurzame warmte voor iedereen. Voor gemeenten, bedrijven en bewoners betekent dit nieuwe regels én kansen om afscheid te nemen van fossiele brandstoffen zoals aardgas. – link doorklikken wet
De energietransitie raakt ons allemaal. Met de Wet Collectieve Warmte krijgen gemeenten meer zeggenschap over hoe wijken worden verwarmd, terwijl bedrijven en huishoudens makkelijker kunnen overstappen op duurzame alternatieven. Samen werken we aan een toekomst waarin we slimmer en duurzamer omgaan met energie.
De overstap naar collectieve warmte klinkt goed, maar het vraagt om slimme keuzes en goede samenwerking. Denk bijvoorbeeld aan:
Bij Nijkamp begrijpen we deze uitdagingen als geen ander. We helpen met praktische oplossingen en zorgen dat warmtesystemen toekomstproof zijn. Of het nu gaat om een gemeente, bedrijf of projectontwikkelaars – samen vinden we een aanpak die werkt. Samen zijn we groots.
Wat levert collectieve warmte op?
Nijkamp staat klaar om hierbij te helpen, met technische oplossingen én persoonlijk advies.
Bij Nijkamp spelen we een actieve rol in de energietransitie. We helpen gemeenten, bedrijven en projectontwikkelaars bij het realiseren van collectieve warmtesystemen die bijdragen aan de verduurzaming van Nederland. Dit doen we door:
Maar we doen meer dan dat: we denken mee, kijken vooruit en zorgen dat alles tot in de puntjes geregeld is.
We gaan voor de kracht van samenwerking. Met gemeenten die regie willen pakken, met bedrijven die willen verduurzamen, en met projectontwikkelaars die toekomstbestendige woon- en werkomgevingen willen realiseren. Ons doel? Iedereen verbinden met de toekomst.
De wet zorgt ervoor dat warmtevoorzieningen duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar worden geregeld.
Gemeenten krijgen meer regie over de warmtetransitie en stellen lokale warmteplannen op.
Denk aan warmtenetten, geothermie, restwarmte van industrieën en andere duurzame opties
Wij ontwerpen, bouwen en beheren collectieve warmtesystemen en zorgen dat alles soepel verloopt.
Bedrijven die warmte leveren of afnemen moeten voldoen aan de eisen, maar de wet biedt ondersteuning om de overstap makkelijker te maken.
De Wet Collectieve Warmte is meer dan regelgeving; het is een kans om samen te bouwen aan een duurzame toekomst. Wil je weten hoe wij je kunnen helpen met deze uitdaging? Neem contact op en ontdek wat we samen kunnen bereiken.
Nijkamp. Samen Groots.
Neem contact op